Tuesday 23 June 2015

Inițiativa „Minge la fileu”

Marți, 23 iunie, voluntarii VVV (Voluntariat, Verde, Viață) și alți locuitori ai orașului au făcut o nouă amenajare temporară. Aceștia au pornit de la nevoia lor naturală de a face sport și de la o realitate neplăcută a orașului - dispariția terenurilor de volei din oraș (de pildă, în Parcul Tineretului). Așa că participanții au achiziționat câteva fileuri și mingi (o instalatie cu fileu mare, 3 fileuri mici, o instalatie cu fileu pentru badminton, 3 mingi de volei, patru palete de badminton si fluturasi si mingi specifice), le-au instalat într-un superb spațiu verde al Turzii, între Poșta Rât și Arieș (din nefericire nepus în valoare de autorități și cetățeni la nivelul la care merită) și au început să joace volei.
Inițiatorii activității se gândesc ca pe viitor, să facă o campanie prin care să propună autoritatilor ca această zonă să devină principalul parc al orașului, cu posibilități de conectare cu Parcul Tineretului (prin piste de biciclete și pietonale, dar și prin sporturi nautice).
Înainte de instalarea fileurilor, participanții s-au plimbat cu caiacul, sub ghidajul membrului SOS Cluj, Adrian Costina. Scopul a fost de a vedea potențialul orașului pentru sporturi nautice, mai ales că pe Arieș, în afara Turzii, acestea se practică deja de amatori. 

 





0 comments:

Post a Comment