Wednesday 29 April 2015

Graffitti bio

            Ne întâlnim astăzi, 27 martie, de la ora 14.30, la un nou atelier, în cafeneaua La Papion, cu ecologista Sorana Olaru Zăinescu. Atelierul este despre grădini urbane și grădini suspendate. Vom face un graffitti bio / verde, mai ales că unul dintre voluntarii noștri ne pomenea în iarnă că ar fi interesant să facem așa ceva, dar din cauza frigului nu aveam posibilitatea asta.
După ce povestim în cafenea despre grădinărit urban, facem și practică pe zidul Fabricii de Timp Liber.
Sorana Olaru Zăinescu descrie ce facem la atelier:
„Grădinaritul urban – de la salată la graffitti
Grădinăriul urban este una dintre cele mai interesante și relaxante activități, cu implicații sociale și civice extrem de importante. Din ce în ce mai multe persoane redescoperă grădinăritul urban, indiferent dacă este vorba despre o terasă înverzită, roșii la ghiveci, un strat de flori în fața blocului sau adoptarea unui spațiu gri pentru a-l transforma într-un spațiu verde, viu.
Haideți să vedem împreună ce înseamnă grădinăritul urban și cum putem cu toții să participăm la această mișcare care va transforma orașele în care trăim.
Vom vorbi despre:
- ce este grădinaritul urban și de ce ar trebui să ne intereseze
- grădini comunitare urbane din imediata noastră apropiere
- folosirea materialelor reciclate în grădina urbană
- grădinăritul de guerilla – guerilla gardening - și seed bombs
- grădinăritul ca rezistență civică
- graffitii cu mușchi
Vom petrece cea mai mare parte a timpului în curtea fabricii povestind despre cum ne putea crea propria grădină comunitară și ne vom distra încercând să înfrumusețăm zidurile cu un graffitti viu de mușchi”.
http://www.green-report.ro/foto-cum-facem-graffiti-ecologic/

0 comments:

Post a Comment